Wiener Sängerrunde -kuoron vastavierailu Kokkolaan!


Lauluveikkojen ystäväkuoro, sekakuoro Wiener Sängerrunde Wienistä vieraili Kokkolassa ja Keski-Pohjanmaalla 8.-12.7.2019. Kuoro konsertoi Kokkolan kirkossa ja esiintyi myös Kokkolan iltatorilla ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Wiener Sängerrunde kuoron konsertti Kokkolan kirkossa 10.7.2019, johtaa Karl-Hans Straßl, urut Karl-Gerhard Straßl.

Wiener Sängerrunden vierailu oli kovasti odotettu vastavierailu Lauluveikkojen joulukuussa 2016 toteuttamaan Wienin konserttimatkaan. Kuoro kävi Kokkolassa ensimmäisen kerran vuonna 1989. Sekakuoron Wiener Sängerrunde perusti Karl-Hans Straßl vuonna 1978. Hän johtikin kuoroa aina vuoteen 2000. Tämän jälkeen kuoron johtajana on toiminut hänen poikansa Karl-Gerhard Straßl. Kuoron tunnuslauseen, Singen kann jeder – jokainen osaa laulaa, mukaan kuorossa on tänä päivänä 50 kunnianhimoista laulajaa. Mukana tällä Kokkolan vierailulla oli 37 jäsentä johtajineen.

Kuoron vierailuohjelma oli melko tiivis ja siihen kuului mm. käynti Lohtajalla Ohtakarissa, Jukkolan navetan Miina Äkkijyrkän näyttelyssä ja maittava lounas Cafe Ellassa. Lohtajalla vierailu toteutettiin, koska kova tuuli esti suunnitellun Tankar -laivaretken toteuttamisen. Kokkolassa vieraille oli kiertoajelu, oppaana Arto Jokela. Yhteistä illanviettoa Wiener Sängerrunde ja Lauluveikot viettivät Mustakarilla ti 9.7.2019. Kuorovierailun käytännön järjestelyistä vastasi Kokkolan Lauluveikot yhdessä Kokkolan kaupungin ja Kokkolan suomalaisen seurakunnan kanssa.

Kuoro esiintyi myös iltatorilla 10.7.2019 ennen kirkkokonserttia.
Kaustinen Folk Music Festivaaleilla Wiener Sängerrunde esiintyi Juhlapihalla, johtaa Karl-Gerhard Straßl.
Kuoro esiintyi Kaustisella myös Troka -teltassa, kuoroa johtaa Karl-Hans Straßl.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *