Kuorosta


Kokkolan Lauluveikot on nuorekas ja virkeä mieskuoro Kokkolasta. Kuoro on perustettu vuonna 1928 ja kuoron toiminta on ollut vilkasta ja katkeamatonta läpi vuosien. Tällä hetkellä Kokkolan Lauluveikoissa on noin 55 aktiivista laulajaa, pääkuorossa n. 35 ja Lauluveikkojen Seniorikuorossa n. 20 laulajaa. Syksystä 2007 lähtien pääkuoro on ollut kahden naisjohtajan käsissä, Mari Sillanpään ja Heli Uusimäen. Syksyllä 2021 Heli jäi pois Lauluveikkojen laulunjohtajan tehtävistä. Lauluveikkojen Seniorikuoro on aloittanut toimintansa vuonna 1994. Kuoroa johti sen perustamisesta alkaen aina vuoteen 2017 dir. cant. Erkki Keskinen. Vuoden 2018 alusta kuoronjohtajana on toiminut Emma Räihälä. Keväällä 2021 Emma jäi äitiyslomalla ja hänen tuuraajana aloitti syksyllä 2021 laulun ja kuoronjohdon opiskelija Lasarus Blomster.

Kuoro esittää musiikkia monipuolisesti perinteisestä mieskuoromusiikista rytmi- ja oopperamusiikkiin. Keväällä alkanut covid-19 pandemia on vaikeuttanut harrastustoimintaa erittäin paljon. Mutta etäharjoitteluna ja pienemmissä ryhmissä kuoro on jatkanut harrastustoimintaa. Harjoituskatkoja on toki ollut.  Vuosi 2020 oli Kokkolan 400- vuotisjuhlavuosi ja työllisti myös Kokkolan Lauluveikkoja muutamilla eri projekteilla. Laluveikot osallistuu Mieskuoroliiton VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun, joka järjestetään  marraskuun 2021lopulla Helsingin Musiikkitalossa. Pandemian vuoksi kilpailua on siirretty jo yli 1,5 vuotta.

Uusi lisä Lauluveikko -perheeseen on Hehku ensemble, jossa laulavat  Mari Sillanpää, Heli Uusimäki, Kari Kalliokoski ja Olli Lehtimäki.  Ja vielä uudempi lisä perheessämme on pienlauluryhmä TUHKA. Lauluveikkojen puolisoiden muodostama Laulusiskot on tärkeä tukijoukkomme mm. viikonloppuleirien ruokahuollossa. 

 

Puheenjohtaja Olli Lehtimäki:

 Tervehdys!

Pitkä ja pimeä talvi on selätetty ja ihminen saa taas nauttia kevään lämmöstä odotellen tulisia kesähelteitä. Monenlaista tapahtumaa oli suunniteltu Lauluveikkojen viime kauteen, ja paljon mukavia tapahtumia saatiin myös kokea. Striimattuna ja ilman yleisöä, mutta kuitenkin. Elävä yleisö eläväiselle musiikille olisi ja on tietenkin laulajille se paras ja ainoa vaihtoehto. Onneksi tuota hetkeä kohti ollaan menossa. Sitä odotellessa!

Perinteen mukaan Kokkolan Lauluveikkojen kevääseen kuuluu myös Kevään Ääniä julkaisu, joka kolahtaa postilaatikkoosi tällä kertaa toukokuun lopulla. Jo 77. kerran tämä alueen kuorojen äänitorvi valottaa menneitä, ja peilaa tulevia tapahtumia laajalti. Kiitos kaikille lehteemme jutun antaneille kuoroille. Ilman Teitä tämän Kevään Ääniä lehden toimittaminen olisi ollut vaikeaa, mutta nyt se jälleen näyttää voimansa siinä, kuinka laajaa ja innokasta harrastajajoukkoa kuorolaulu koskettaa.

Suuret kiitokset lähtevät myös kaikille tukijoillemme, jotka mahdollistavat tämänkin lehden ilmestymisen.

Veikkojen kevät jatkuu vielä valmistautumisella syksyn konserttiin, joka toimii lähtölaukauksena Kansainväliseen Leevi Madetoja-mieskuorokilpailuun. Tavoitteena on selvitä hengissä Helsinkiin ja takaisin! Jonkinmoinen itsensä ylittäminen olisi myös toiveissa. Nämä kunnianhimoiset tavoitteet vaativat myös tekijänsä. Kiitos siis kaikille laulajille, Senioreille ja Junioreille. Näinä vaikeina aikoina olette kuitenkin jaksaneet pitää huumoria yllä. On pystytty reagoimaan nopeisiin muutoksiin. Oltu etänä ja ties missä. Pitkää pinnaa ja hyvää Lauluveikkohenkeä se on vaatinut, mutta harjoiteltu on, kyljet mustelmilla!

Suurimmat kiitokset lähtevät kuitenkin johtajillemme Marille, Emmalle ja Helille. Te olette ammattitaidolla, innostavalla asenteella ja valtavalla sitkeydellä jaksaneet pitää meidät laulajat mukana harrastuksessa.

Kiitos!

Toivotan kaikille lehden tukijoille, lukijoille ja meille laulajille oikein mukavaa ja lämmintä kesää!

Syksyllä tavataan!

 

Olli Lehtimäki

puheenjohtaja