Kuoronjohtajat


Mari Sillanpäälle Kokkolan Lauluveikot ovat tulleet hyvin tutuksi jo lapsuudesta. Hänen isänsä on laulanut kuoron riveissä yli viisikymmentä vuotta, joten Mari on kulkenut lukuisat konsertit ja kuoromatkat kuoron mukana aivan pikku tytöstä lähtien.

Sillanpään valmistuttua musiikin maisteriksi musiikkikasvatuksen osastolta Sibelius-Akatemiasta, muutto takaisin Kokkolaan tuli ajankohtaiseksi. Samalla tarjoutui myös mahdollisuus päästä laulunjohtajaksi Kokkolan Lauluveikkoihin. Ja syksystä 2007 alkaen Mari on toiminut Lauluveikkojen johtajana. Hän on jakanut johtajuutta Heli Uusimäen kanssa.

Mari Sillanpää on toiminut vuodesta 2018 alkaen Suomen Mieskuoroliiton musiikkilautakunnassa.

Päivätyönään Sillanpää toimii laulunopettajana Kaustisen musiikkilukiossa.

*************************************************************

Heli Uusimäki tuli Lauluveikkojen johtajaksi myös vuonna 2007 eli samaan aikaan kuin Sillanpää. Myös Helillä on perintönä vahva Lauluveikkotausta eli molemmat johtajat ovat pitkäaikaisten ja ansioituneiden Lauluveikkojen tyttäriä!

Heli on musiikkipedagogi, laulunopettaja ja muusikko.

Tällä hetkellä hän päivätyönään toimii musiikin lehtorina Centria ammattikorkeakoulussa Kokkolassa.

*************************************************************

Kokkolan Lauluveikkojen Seniorikuoron johtaja Emma Räihälä on valmistunut musiikkipedagogiksi Centria Ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Hän on johtanut kuoroa vuodesta 2018.

Lisäksi Emma johtaa Kalajoella nuorisokuoro Fermaattia sekä Kälviällä Kälviän Viihdekuoroa ja Mieslaulajia. Kuoronjohtamisen lisäksi Emma toimii laulunopettajana Kalajoen kansalaisopistolla sekä musiikin teoria opettajana Ylivieskan seudun musiikkiopistossa. Emma Räihälä myös laulaa säännöllisesti sekä solistina että erilaisissa kokoonpanoissa esimerkiksi Keski-Pohjanmaan kamarioopperayhdistyksen produktioissa.