Lauluveikkojen juhlavuosi


    Kokkolan Lauluveikkojen viime vuosien aktiivinen ja vilkas toiminta huipentuu tänä vuonna kuoron 90 -vuotisjuhlavuotena. Vuosi 2018 on myös Kokkolan Lauluveikkojen Seniorikuoron 24. toimintavuosi.

Juhlavuoden päätapahtuma on kevään juhlakonsertti 26.5.2018 klo 19 Snellman -salissa Kokkolassa. Ohjelmistossa on kuoron esittämiä sävellyksiä vuosikymmenten varrelta pääpainon ollessa kuitenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana esitetyissä teoksissa. Useat sävellyksistä ovat myös nykyisten laulunjohtajiemme sovittamia. Jo aikaisemmin Lauluveikot konsertoivat Ylivieskassa 12.5.2018 klo 19 Akustiikka -salissa. Yhdessä Kokkolan Naislaulajien kanssa toteutetaan joulukonsertti Kokkolan kirkossa 1.12.2018 klo 18. Kuoro esiintyy myös Kaustinen Folk Music Festival tapahtumassa heinäkuussa.

Lauluveikkojen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Hannu Pajunpää ja sihteerinä Arto Alapiha. Kuoron  taloudenhoitajana jatkaa Markku Kallvikbacka ja isäntänä Reino Heinonen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Hannu Teirikangas ja hän toimii myös kuoron tiedottajana. Hallituksen laulajajäseneksi valittiin Olli Lehtimäki. Kokkolan Lauluveikkojen taiteellisina johtajina jatkavat Mari Sillanpää ja Heli UusimäkiLauluveikkojen Seniorikuoron uudeksi laulunjohtajaksi valittiin tammikuussa 2018 Emma Räihälä. Seniorikuoron oltermannina jatkaa Erkki Koittola ja sihteerinä Mikko Finnilä. 

Kokkolan Lauluveikot tehostaa kuoron pienryhmätoimintaa tupla-/triplakvartettien muodossa Lauluveikkojen vakiotoiminnaksi. Kuoro haluaa tarjota kuulijoilleen mieskuoromusiikkia joustavasti eri kokoonpanoissa ja erikokoisiin tiloihin ja tilanteisiin. Lauluveikkojen perinteinen Kevään Ääniä 90 -vuotisjuhlalehti on parhaillaan työn alla ja ilmestyy toukokuun alussa. Kevään Ääniä on alueemme kuoromusiikin vankkumaton äänenkannattaja. Nyt ilmestyvä juhlalehti on jo lehden 74. vuosikerta!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *