In memoriam


 

      Dir. cant. Erkki Keskinen

     Kokkolan Lauluveikkojen ja Lauluveikkojen Seniorit -kuoron pitkäaikainen taiteellinen johtaja dir. cant. Erkki Antero Keskinen kuoli 19 päivänä marraskuuta 2017 lyhyen, mutta vaikean sairauden uuvuttamana. Hän oli syntynyt 14.12.1936 Kokkolassa.

Erkki Keskinen teki elämäntyönsä Kokkolan koululaitoksen palveluksessa Mäntykankaan koulun musiikkiluokkien opettajana. Hän liittyi Kokkolan Lauluveikkoihin vuonna 1959 saaden alusta pitäen vastuullisia tehtäviä niin laulajana, äänenopettajana kuin säestäjänäkin. Vuonna 1961 hänet kutsuttiin myös kuoron varajohtajaksi. Tätä tehtävää hän hoiti kuolemaansa saakka lukuun ottamatta vuodet 1979-1989, jolloin Erkki Keskinen toimi Kokkolan Lauluveikkojen ykkösjohtajana. Erkki oli myös perustamassa Lauluveikkojen Seniorikuoroa vuonna 1995 ja toimi kuoron  itseoikeutettuna taiteellisena johtajana sairastumiseensa saakka.  

      Erkki Keskisen johtajakaudella Kokkolan Lauluveikot kehittyi erääksi maan tunnetuimmista mieskuoroista. Lauluveikot valittiin vuonna 1987 Suomen Mieskuoroliiton ”vuoden kuoroksi”. Kuoro tuli tunnetuksi myös Pohjoismaissa, monissa muissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Erkki Keskinen muistetaan ystävällisenä ja ammattitaitoisena kuoronjohtajana. Hän osasi välittää tahonsa kuorolaisille leppoisalla, mutta päättäväisellä opetuksellaan ja täsmällisellä viittauksellaan.

     Arvostetun kunniajohtajamme kuorotyö on huomioitu monin tavoin niin oman kuoron ja Mieskuoroliiton kuin Suomen laulajien ja soittajien liitonkin (Sulasol) toimesta. Tunnustuksena merkittävistä ansioistaan kuorotyössä Tasavallan Presidentti myönsi hänelle director cantus arvonimen vuonna 2007.

     Kuorotoiminnan ohella Erkki tunnettiin kotikaupungissaan monista muistakin harrastuksista. Nuoruusajan partiotoiminta, maanpuolustustyö, suunnistus, hiihto ja viime vuosina arkeologia avasivat uusia näköaloja pidetyn musiikkimiehen arkipäivään.

Läheisten lisäksi Erkkiä jäi kaipaamaan lukuisa joukko kuorolaisia ja muita ystäviä.

Erkki Koittola

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *