Kuorokahakka 2012!

Vuonna 2011 Laulu-Jaakot Pietarsaaresta ja Lauluveikot Kokkolasta päättivät järjestää keväällä 2012 yhteiskonsertin. Alkutunnustelut vielä sujuivat, mutta sitten vanhat kaunat nousivat väkisin pintaan. Harjoitukset lähtivät käsistä ja muhimassa kaamea Kuorokahakka! Näytteet Youtubessa!
Harjoitukset ovat tiettävästi kuluneet laulun sijasta pilkkaveisujen tekoon aikomuksena laulaa veljeskuoro vähintään suohon ellei vielä syvemmälle Luodonjärven aaltoihin. Pysyvätkö kukonpojat lestissään vai nähdäänkö lavalla muutakin kuin laulullista kahakointia?
Pelissä on ainoastaan kahden kuoron, kahden kaupungin, kahden kulttuurin ja kahden maailmanjärjestyksen kunnia ja maine. Taiteelliset johtajat, Lauluveikkojen Mari Sillanpää ja Laulu-Jaakkojen Vuokko Korva johtavat, minkä keskinäiseltä nahistelultaan ehtivät. Näyttämötaiteellisen haasteen parissa hikoilee ohjaaja Aku-Petteri Pahkamäki.
Mm. jalkapallossa ja jääkiekossa on jo Pietarsaaren ja Kokkolan paremmuutta koeteltu tunnetuin tuloksin. Kuorolaulun saralla tulossa on historiallinen ensimmäinen yhteenotto. Kuorokahakka Pietarsaaren Runebergin salissa 24.3. klo 19.00 ja Kokkolan Snellman-salissa 31.3. klo 19.00.
Esitykset